Email: info@nextshot.nl
Volg ons:

Veelgestelde vragen

Voor de bruiloft

Hoe lang fotografeer je?

Sinds 2014 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht wat zich specialiseert in bruidsfotografie. Voor die tijd fotografeerde ik natuurlijk ook veel, vooral voor vrienden en familie en tijdens mijn vele reizen. Veel licht, weinig licht, bewegingen etc. zijn zaken die je veel tegenkomt. Daarom volg ik ook ieder jaar weer nieuwe workshops bij top fotografen om mezelf verder te ontwikkelen.

Waar ben je gevestigd?

Ik ben gevestigd in Eindhoven. Voor bruiloften werk ik voornamelijk in Zuid-Nederland, maar ook daarbuiten. Natuurlijk kun je me ook boeken voor een bruiloft in het buitenland.

Wat kost een bruidsreportage?

Dit is afhankelijk van de tijdsduur en het pakket dat je kiest. Meer informatie hierover vind je bij info & tarieven, bereikbaar via deze pagina.

Waarom zijn bruidsreportages zo duur?

De prijs van een bruidsreportage is van veel dingen afhankelijk. Zo ben ik natuurlijk niet alleen de tijd kwijt met het fotograferen op jullie dag. Ik moet natuurlijk de foto's nabewerken en mijn administratie en website bijhouden. Ook zijn er de kosten voor de apparatuur en lenzen die vaak erg prijzig zijn. Als laatste heb je veel verantwoording, je kan natuurlijk niet vragen of heel de dag nog eens over mag. Al bij al denk ik dat mijn prijzen een goede weerspiegeling zijn van de hoeveelheid werk die ik uitvoer en de kwaliteit van de foto's.

Bereken je reiskosten?

Binnen Nederland en België (uitzondering zijn de Waddeneilanden) bereken ik geen reiskosten, ik houd er zelf ook niet van om opgezadeld te worden met allerlei bijkomende kosten en daarom zitten mijn reiskosten inbegrepen bij mijn prijzen van de bruidsfotografie.

We zouden je graag willen boeken voor een bruiloft, hoe werkt dat?

Dat is leuk om te horen! Je kunt contact met me opnemen en dan plannen we een afspraak voor een kennismakingsgesprek in. Hier bespreken we jullie wensen en bekijken we uitgebreid mijn portfolio. Om de kwaliteit te waarborgen doe ik maar een bepaald aantal huwelijken per maand. Wie het eerste komt, wie het eerst maalt. Wees er daarom snel bij; stuur een mailtje of maak een vrijblijvende afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek. Zodra het reserveringsbedrag is betaald, staat jullie datum officieel vast waarop ik kom fotograferen. In de tijd tussen de reservering en jullie trouwdag houden we uiteraard ook contact.

Welke fotografiestijl heb je en moeten wij poseren?

Ik maak alle foto’s die jullie verwachten van een goede trouwfotograaf. Mijn stijl van fotograferen is het best te omschrijven als 'journalistiek'. Dat wil zeggen dat jullie dag wordt vastgelegd zoals deze ook daadwerkelijk is, zonder dat ik daarbij teveel ingrijp of op de voorgrond treed. Ik zal dus niet heel dag vragen of jullie alsjeblieft de camera in willen kijken. Ik probeer zo min mogelijk op te vallen, zodat jullie heel relaxed je dag kunnen beleven, en zoek naar de momenten die jullie dag bijzonder maken. Ik houd ervan om een moderne en pure stijl te hanteren tijdens de bruiloften. Ik leg jullie plezier tijdens de shoot vast en zoek altijd naar losse, ongedwongen momenten. Voor portretten laten ik jullie op de juiste plek plaats nemen en geef daarbij enkele aanwijzingen. Tijdens de ceremonie, receptie, diner en feest meng ik me tussen de gasten en leg zo alle leuke en mooie momenten vast die jullie eigen verhaal vertellen!

Wat doe je als je ziek wordt?

Ik word gelukkig niet snel ziek, maar mocht dit wel gebeuren dan zal ik alsnog komen. Als ik nu een paar dagen vantevoren mijn arm breek dan zal ik uiteraard mijn uiterste best doen om samen met jullie een andere fotograaf te vinden. Ik heb uiteraard een netwerk met verschillende collega-fotografen tot mijn beschikking.

Waarom heb je een minimum van 5 uur bruidsfotografie?

Ik ben van mening dat ik de beste reportages kan maken wanneer ik een bepaald aantal uren op jullie dag aanwezig mag zijn. Ik leg het liefst zoveel mogelijk onderdelen van jullie dag vast, zodat ik een mooi compleet verhaal heb.

Wat voor apparatuur gebruik je en heb je ook een backup camera?

Ik gebruik apparatuur van Canon. Ik heb verschillende lenzen zodat ik een per situatie een keuze heb welke lens ik gebruik. Daarnaast heb ik natuurlijk ook een flitser voor situaties waar weinig licht aanwezig is. Ook heb ik altijd een back-up camera en verschillende lenzen bij me.

Is het ook mogelijk om voor de bruiloft een loveshoot te boeken?

Natuurlijk is dat geen probleem. Het fijne hieraan is dat je alvast kunt wennen om voor de camera te staan, zodat je misschien op de bruiloft zelf iets meer kunt ontspannen tijdens de fotoshoot. Ook kun je de foto's bijvoorbeeld gebruiken voor je uitnodiging. Daarbij heb je gewoon een superleuk en fijn moment samen op weg naar jullie grote dag. De kosten voor zo'n shoot bedragen €175,-


Tijdens de bruiloft

Hoe lang moeten we rekenen voor de fotosessie?

Ik raad jullie aan om verschillende momenten op de dag te plannen voor een fotoshoot. Dat hoeft natuurlijk niet iedere keer een heel uur te zijn, maar bv. een half uur 's ochtends, 10 minuten tussen het eten en het feest, of 10 minuten tijdens de borrel zijn vaak al hele waardevolle momenten. Zo heb je het voordeel dat je niet een uur lang achter elkaar bezig bent en daardoor misschien er al snel geen zin meer in hebt, maar vooral dat je verschillende plekken en verschillende soorten licht hebt. Een avondzonnetje is bijvoorbeeld supermooi om nog even wat mooie shots te maken van jullie. Als jullie wel voor 1 moment kiezen op jullie dag en verder geen andere momenten willen dan raad ik aan om ongeveer 1 uur te plannen voor het maken van de foto’s. Alle reistijd en ‘in de auto instaptijd’ komt hier nog bij. Het maken van familieportretten duurt meestal een kwartier, afhankelijk van het aantal combinaties dat jullie kiezen. Ik raad hier altijd om niet teveel verschillende setjes te maken omdat je dan vaak van die erg stijve en geposeerde foto's.

Hoeveel foto's maak je tijdens onze bruiloft?

Tijdens een gemiddelde bruiloft maak ik zeker 2000 tot 5000 foto’s. Dat klinkt veel en dat is het ook. Zo kan ik ervoor zorgen dat je alleen de absolute top ontvangt. Dat zijn foto’s die een verhaal vertellen, technisch helemaal in orde zijn en die gemakkelijk boven de bank kunnen hangen.

Wat nu als het op de dag van de bruiloft gaat regenen?

Het weer heb je zelf niet in de hand en daarom is het ook niet nodig om je daarom druk te maken. Er zullen vast en zeker mooie foto's worden gemaakt op die dag. Het enige wat ik jullie altijd vraag, is om een binnenlocatie als backup te hebben. Bij wat motregen kunnen we natuurlijk ook nog buiten foto's maken, maar het is altijd fijn om iets achter de hand te hebben. En gelukkig regent het ook niet vaak een hele dag lang dus kunnen er meerdere momenten op een dag voordoen om wat foto's van jullie te maken.

Eet je ook mee?

Ja lekker! Boeken jullie mij ook voor fotografie tijdens het diner en/of feest dan stel ik het op prijs dat jullie ook een maaltijd voor mij regelen. Zo blijf ik scherp en krijgen jullie ook mooie foto’s van de speeches tijdens het diner en erna. Dit hoeft natuurlijk geen uitgebreid diner te zijn. Een artiestenmaaltijd is al voldoende.

Is het mogelijk dat we jou tijdens het diner een paar uur naar huis sturen?

Nee, wanneer ik jullie dag kom vastleggen, reserveren ik de gehele dag voor jullie. Ik wil graag ‘opgaan’ in het gezelschap en wil continu actief blijven, zodat ik helemaal scherp ben voor jullie reportage. Wanneer jullie mij tussendoor een paar uur naar huis zouden sturen, raken ik helemaal uit mijn ritme, naast dat ik teveel mooie momenten mis. Denk eens aan al die speeches, die mooie gedekte tafel en die prachtige gerechten! Ik neem tussendoor dus geen (onbetaalde) pauze.


Na de bruiloft

Wanneer zijn de foto’s klaar?

Na afloop van de bruiloft ga ik direct aan de slag met het uitzoeken en nabewerken van jullie foto’s en stuur jullie vaak 1 á 2 dagen na de bruiloft een toffe preview op. Het is mijn doel om de mooiste foto´s naar tevredenheid zo snel mogelijk te leveren. Dit zal meestal zo'n 4 á 6 weken in beslag nemen, afhankelijk van de drukte in die periode.

Doe je de foto's nabewerken?

Als de bruiloft is afgelopen ga ik eerst de foto's sorteren. Natuurlijk zal ik jullie foto’s licht corrigeren op kleur en contrast, maar ik gaan geen dingen toevoegen of weghalen uit foto’s. Mocht het nu nodig zijn om een klein bultje op het gezicht weg te halen dan is dat geen probleem, maar ik pas alleen hele kleine dingen aan. Het is dus niet mogelijk om complete tailles aan te passen of rimpeltjes ‘weg te shoppen’. Ik wil graag dat iedereen jullie herkent zoals jullie zijn en complimenten geeft over hoe fantastisch jullie er die dag uitzagen.

Hoeveel foto’s krijg ik?

Dat is moeilijk te zeggen en afhankelijk van de tijdsduur dat ik aanwezig ben op jullie dag! Meestal bestaat de eindselectie van jullie bruiloft in ieder geval uit zo'n 30 tot 35 bewerkte foto's per uur, vaak nog een stuk meer. Meer dan genoeg om een mooi fotoalbum samen te stellen met de beste en mooiste foto's.

Hoe worden de foto's geleverd?

De foto’s van jullie bruiloft worden via een moderne online gallery aangeleverd. Jullie ontvangen een email met de link naar deze gallery wanneer de foto's klaar zijn. Hier kun je al jullie foto's downloaden op je eigen harde schijf en ook erg makkelijk delen met vrienden en familie. Mocht je gebruik maken van een trouwalbum via Nextshot Fotografie kun je hier ook de favorieten aangeven voor het trouwalbum. Kijk hier voor een voorbeeld.

Maak je ook trouwalbums?

Jazeker, ik maak graag jullie trouwalbum, deze wordt dan bij een professioneel vaklab in Griekenland gedrukt. Kijk voor meer info op mijn trouwalbum pagina. -->

Zijn de foto’s die ik ontvang groot genoeg om af te drukken?

Dat zijn ze zeker! De foto’s gaan direct van de camera naar de computer waar ik ze helemaal bewerk. Ik zorg ervoor dat je de bewerkte bestanden in orginele grootte ontvangt.

Hoe gaat de betaling?

Bij een bruiloft doe je een reserveringsbetaling van 20%. Wanneer dit bedrag is ontvangen staat jullie datum vast. Het resterende bedrag dient maximaal 14 dagen na de bruiloft betaald te zijn. Je kan het bedrag na de bruiloft overmaken naar mijn rekening aan de hand van de factuur die ik jullie opstuur. De foto's worden pas verstuurd wanneer de betaling voldaan is.

Bewaar je de foto's in een archief?

Van de foto's die ik naar jullie opstuur maak ik altijd een backup. Zo raak ik nooit de foto's kwijt en mochten jullie er onverhoopt kwijt zijn dan kan ik deze opnieuw aanleveren.

Adres

Diamantring 67
5629 GP Eindhoven

Contact

+316 300 15 481
info@nextshot.nl

Volg ons
© 2015 | KVK 59543760 | Algemene voorwaarden