Email: info@nextshot.nl
Volg ons:

Blog

Reisfotografie - Zuid Afrika

Zuid-Afrika, eindelijk was het dan zover, op zoek naar de Big 5! En uiteraard hebben we ze allemaal gezien in dit prachtige land. Wat is het toch gaaf om in the middle of nowhere tussen alle beesten te rijden. Veder is Zuid-Afrika is er veel verscheidenheid in Zuid Afrika te vinden, van de vele wildparken, naar Swaziland, het tropische St. Lucia, de prachtige bergen van Drakensbergen en de mooie, groene zuidkust om uiteindelijk te eindigen in Kaapstad. Kaapstad is opzich zelf al een lang bezoek waard, wat een heerlijk, relaxed sfeertje hangt daar. Uitzicht op de schitterende Tafelberg en omringd door mooie stranden. Zuid Afrika geeft je het ultieme vakantie gevoel!

We begonnen onze trip vanuit Johannesburg, via Tzaneen, naar Kruger National Park te rijden. Hier kozen wij er voor om een wat minder bekend wild reservaat te bezoeken, namelijk Manyeleti Game Reserve. De dagen begonnen vroeg, 05.30 opstaan en om 06.00uur zat je in de jeep. Op zoek naar de big 5. 's Middags heb je wat vrije tijd voordat de volgende trip om 16.00uur gepland staat en bij terugkomst rond 20.00uur is er een heerlijke maaltijd bereid op de braai. Zo kun je wel wat daagjes vertoeven toch?

Zoals je ziet verbleven we echt midden in het natuurpark, ruim een uur rijden vanaf de poort. De olifanten, buffels en andere dieren liepen gewoon door of bij ons kamp. Gelukkig zijn we geen leeuw tegengekomen.

Na een paar schitterende dagen in Kruger gaan wij weer verder. We rijden via de Panorama Route door naar Swaziland en St. Lucia. Bij St. Lucia bevinden zich de wetlands. En een heleboel nijlpaarden en krokodillen, maar ook bijvoorbeeld luipaarden en neushoorns.

We vervolgen onze weg naar Drakensbergen, het hooggebergte van Zuid-Afrika. Helaas hadden we hier niet zo'n goed weer, maar toch hebben een mooi ritje op een paard kunnen maken.

Na een binnenlandse vlucht gaan wij meteen richting Addo Elephant National Park, het tweede grootste wild park van Zuid-Afrika. Lekker alles kunnen rijden met de auto en weer van alles kunnen zien.

We laten de wildparken achter ons en rijden via de kust richting Kaapstad. We stoppen eerst in Knysna, een leuke badplaats aan deze kust. Vanuit hier rijden we ook naar Tsisikamma National Park, een ruige kustlijn met mooie hikes.

En dan is het natuurlijk tijd voor een wijntje! We verblijven in een mooie wijnboerderij nabij Stellenbosch. Lekker even bijkomen van alle indrukken. Hierna vervolgen we onze weg naar Hermanus, waar in een bepaald seizoen de walvissen naast de kust zwemmen. Helaas was dat bij ons niet het geval, maar we hebben toch een boottocht kunnen regelen en zodoende toch nog de walvissen, pinguins en zeehonden kunnen spotten.

Als laatste stop van onze reis is Kaapstad aan de beurt. Een schitterende en relaxte stad waar je gerust een week kan verblijven. We hebben de Tafelberg beklommen, Kaap de Goede Hoop bezocht, gesurft aan de mooie stranden, Robben Island bezocht en verder natuurlijk lekker genoten van onze laatste dagen in dit mooie land. Makkelijk bereisbaar, veilig, vriendelijke mensen, schitterende natuur en natuurlijk het fascinerende wildlife.

Adres

Diamantring 67
5629 GP Eindhoven

Contact

+316 300 15 481
info@nextshot.nl

Volg ons
© 2015 | KVK 59543760 | Algemene voorwaarden